Hogeschool van Amsterdam

Open dagen

Zaterdag 9 maart 2019, van 10.00 – 14.00 uur

Op open dagen kun je sfeer proeven, opleidingen vergelijken, voorlichtingsrondes en presentaties bezoeken en deelnemen aan een minicollege of proefles. Studenten, docenten en studiekeuzecoaches staan klaar om je vragen te beantwoorden.

De volgende open dag vindt plaats op zaterdag 9 maart 2019, van 10.00 – 14.00 uur.  

Let op: Niet alle opleidingen nemen deel aan de open dag van 9 maart. Bekijk het overzicht van deelnemende opleidingen.

Heb je praktische vragen of weet je nog niet wat je wilt studeren? Kom dan naar het centrale studiekeuzeplein op HvA-locatie Kohnstammhuis, begane grond (Wibautstraat 2-4, Amsterdam). Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Je kunt hier terecht voor:​

Studiekeuzegesprek

Het studiekeuzegesprek heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. Het radeloze gevoel over de studie is minder”, zegt een studiekiezer bij het studiekeuzeplein.

Heb je twijfels over je studiekeuze of weet je nog niet wat je wilt studeren? Meld je dan aan voor een studiekeuzegesprek met een coach. In dit gesprek van 10 minuten word je op weg geholpen bij het maken van je studiekeuze. Meld je aan via de open dag aanmeldbutton en kies in de lijst voor Algemeen. Vervolgens geef je aan binnen welk uur jij langskomt voor jouw 10 minuten studiekeuzegesprek. 

Ga je naar de HvA-locaties Fraijlemaborg (Fraijlemaborg 133), Leeuwenburg (Weesperzijde 190) en Nicolaes Tulphuis (Tafelbergweg 51)? Dan kun je terecht bij een kleiner studiekeuzeplein; je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Op deze kleinere studiekeuzepleinen zijn aanwezig: 

Leeuwenburg: studentendecaan, keuzecoach, studievoorlichting

Fraijlemaborg: studentendecanen, keuzecoaches, studievoorlichting, International Office en de centrale studentenadministratie

Nicolaes Tulphuis: studentendecaan, keuzecoach en de centrale studentenadministratie

Wil jij na het mbo doorstuderen in het hbo? Ben je benieuwd wat jou te wachten staat en hoe jij je kunt voorbereiden?

In deze workshop voor mbo-studenten delen HvA-studenten hun verhaal. Ze vertellen je hoe zij de stap naar het hbo hebben ervaren, over de valkuilen en hoe ze hiermee om zijn gegaan. Ook vertellen ze je over de verschillen tussen het mbo en het hbo en geven ze je tips mee voor jouw verdere oriëntatie.

Je kunt je hiervoor aanmelden via de aanmeldbutton (kies voor Algemeen). Via deze aanmeldbutton meld je je ook aan voor één of meerdere opleidingen.

Kom dan naar de open avond op:

  • dinsdag 16 april 2019, 18.00 - 21.00 uur

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 19 februari 2019

3 tips hoe je ouders kunnen helpen bij je studiekeuze